Persbericht Sweepstakes-meeting 1 augustus

Op zondag 1 augustus a.s. wordt door de KHRV (Koninklijke Harddraverij en Renvereniging) de allerlaatste koersdag georganiseerd. Het college heeft met (gedeeltelijke) instemming van de Raad en ondanks alle protesten vanuit Stad, de provincie en de drafwereld het plan doorgezet om te stoppen met de paardenkoersen in het Stadspark te Groningen. De KHRV en haar vrijwilligers willen niet meer te veel stilstaan bij dit verlies maar zich vooral nog één keer hardmaken voor de realisering van een geweldige koersdag op zondag 1 augustus. Om die reden heeft het bestuur van de KHRV de financiële middelen gevonden om alle bezoekers die zondagmiddag Vrij Entree te kunnen aanbieden. De eerste koers begint om 13.30 uur maar om 12 uur gaan de hekken aan de Concourslaan al open. Vanwege corona is er echter wel een bezoekerslimiet dus het advies is om wel op tijd te komen.

Het sportieve hoogtepunt is ongetwijfeld de klassieke koers die enkel voor 3 jarige Nederlands gefokte paarden al jaren in Groningen wordt verreden, de Sweepstakes. Er zijn altijd 2 edities want dit is de enige klassieke koers in Nederland die een editie voor de merries en één voor de hengsten en ruins kent. Verder is er weer een Montékoers uitgeschreven en deze middag kruisen ook de amateurs de degens. Ook worden deze meeting weer de winnaars van de verschillende competities (rijder en trainer) geëerd. Daarnaast is er voor de kinderen een springkussen en is er een heuse en altijd spectaculaire ponyrace voor kinderen op de drafbaan.

De wedaanbieder ZeTurf houdt een Happy Hour tijdens het begin van de meeting waarbij er gratis wedbonnetjes uit de kassa’s kunnen rollen bij het inzetten van een willekeurig bedrag, dus ook al bij de inzet van 1 euro. Sla uw slag.

Als knipoog (met een traan) richting college hebben trouwe fans geld bijeen geschraapt om zelf een koersnaam te mogen bepalen. Er is gekozen en de “Glimina Chakor en Inge Jongman Bedankt” Prijs is inmiddels geboren. Uiteraard hoopt de KHRV dat één van de wethouders (of allebei?) de ereprijzen verzorgt (als afscheid van de Stad Groningen na 134 jaar) en die persoonlijk komt of komen uitreiken die zondagmiddag. Van harte welkom.

Aanvang programma 13 uur

Adres Drafbaan Stadspark

Vrij Entree, gelimiteerd aantal bezoekers

Houd 1,5 meter afstand

Vaste zitplaatsen (stoelen meenemen kan ook)

Gratis parkeren bij de GasUnie