Nieuw bestuur KHRV Groningen

Dinsdag 10 maart hebben de leden van de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging Groningen (KHRV) een nieuw bestuur gekozen. Dit bestuur was de afgelopen maanden al actief betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Met veel energie en groot enthousiasme is de nieuwe ploeg onder aanvoering van voorzitter Maarten de Nooij begonnen aan deze uitdagende klus.

Maarten de Nooij

Maarten is geen onbekend gezicht in de sport. Als telg van de familie de Nooij/Bolwijn heeft hij de drafsport met de paplepel ingegoten gekregen. De 38-jarige inwoner van het Groningse Haren is al enige tijd actief als amateurrijder. Sinds 2020 is hij op intensieve wijze betrokken bij de toekomst drafbaan in het Stadspark en gaat hij voorop in de strijd voor behoud van de drafsport in Groningen.

Geert Sprik

Naast Maarten is Geert Sprik benoemd tot secretaris én penningmeester. Een dubbelfunctie dus voor de liefhebber van de sport en vrijwilliger bij de populaire site nakoersen.nl. Als Groninger student werd hij bij zijn vele bezoeken aan het Stadspark besmet met het drafsportvirus. Met zijn achtergrond als algemeen econoom en zijn werkzaamheden bij het administratie- en belastingadvieskantoor van zijn ouders is hij zowel op financieel als administratief gebied zeer goed onderlegd.

Kees de Bock

Verder is ook Kees de Bock toegetreden tot het bestuur. Kees is al een tijdje als adviseur van de KHRV actief en onlangs is het zowaar gelukt om hem te strikken voor een positie in het bestuur. Met zijn schat aan ervaring in de sport als onder andere bestuurder van de drafbaan in Hilversum en initiatiefnemer van onder andere stal De Koelboxbocht is hij een geweldige aanwinst voor de KHRV. Met zijn grote netwerk in de sport en politiek en media is zijn inbreng onmisbaar.

Laurens Brocken

Eveneens nieuw in het bestuur is Laurens Brocken uit Groningen. De octrooigemachtigde in opleiding is in aanraking gekomen met de drafsport toen hij “per ongeluk de drafbaan op kwam lopen”, om het in zijn eigen woorden te zeggen, en daarbij in gesprek kwam met Kees de Bock. Met zijn kennis van juridische zaken en het “out of the box-denken” dat hij meebrengt als leek op het gebied van onze sport is hij van grote waarde voor de KHRV. Verder zal hij zich gaan bemoeien met het werven van sponsoren, iets wat van cruciaal belang is voor het kunnen organiseren van interessante koersdagen.

Sytske de Vries

En last but not least zal Sytske de Vries ook in 2021 weer deel uitmaken van het bestuur. De getalenteerde montérijdster uit Ureterp werd tweemaal op rij kampioen in haar discipline. Ze gaat zich net als vorig seizoen vooral bezig houden met de sporttechnische kanten van het besturen. Dit omvat onder andere het maken van de uitschrijvingen en de contacten met het NDR. Bovendien onderhoudt ze de website en de sociale media van de vereniging.

Als adviseur blijft Siebren de Jong ook dit jaar nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de KHRV. De man achter de internationaal zeer succesvolle stal Quattro is achter de schermen al een tijdje actief in de strijd voor behoud van de drafsport in Groningen. Zijn kennis op financieel en juridisch gebied is hierin van onschatbare waarde gebleken.Tot slot zijn ook de vele trouwe vrijwilligers dit jaar weer bereid gevonden om er samen met het bestuur een mooi seizoen van te maken. Zonder vrijwilligers geen drafsport!

De gemeente Groningen is zoals bekend al een tijd bezig om de drafsport weg te krijgen uit het Stadspark en het terrein van de drafbaan om te toveren tot een plek voor grote evenementen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het opzeggen van de huur per 1 januari 2021. Gelukkig heeft de gemeente toegezegd dat er tot halverwege augustus gekoerst mag worden. Op 18 april, 13 mei, 6 juni, 18 juli en 1 augustus zal er dus hoe dan ook gekoerst worden in het Stadspark, mocht corona geen spelbreker zijn. Dit beperkte toekomstperspectief is voor de KHRV natuurlijk niet voldoende. Er is daarom aan de rechter een verzoek tot ontruimingsbescherming ingediend met als doel om heel 2021 te kunnen koersen. Op 13 april is de mondelinge behandeling van dit verzoek bij de rechtbank en vervolgens wordt er enkele weken later uitspraak gedaan door de rechter.