Legendes uit het Noorden 28 juli: Ronald van Stam

Nog enkele dagen tot de Legendes uit het Noorden-koers! Drafbaan Groningen stelt alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De achtste pikeur die wij aan u voorstellen is Ronald van Stam!

 

Allereerst vindt ik het geweldig wat er bij jullie allemaal ondernomen wordt om de drafbaan te behouden, enorm respect! Als 16-jarige ben ik begonnen bij Piet Smit. Mijn eerste koers reed ik op 17-jarige leeftijd; met een tweede plaats als resultaat. In die tijd kreeg je als leerling niet heel veel  paarden te rijden. Het gebeurde soms dat er wel eens maanden overheen gingen voordat er weer een paard werd ingeschreven. Hierdoor was het niet eenvoudig om ervaring op te doen met het koersen en rijden van dravers. Na mijn werkzame periode bij Piet Smit heb ik gewerkt bij Jan Hoejenbos, Aad Harmsen, Gerard van Eikelenborg en tenslotte bij Jan Wagenaar. Bij trainer Jan Wagenaar ben ik pikeur geworden. Mijn laatst gewonnen koers was de Race of the Legends in 2015 op Duindigt, dit was ook een oud-pikeurs koers!

 

Ciao Magnus en Ronald van Stam. Stayerskampioenschap van 1992.