Legendes uit het Noorden 28 juli: Roelof Maring

Met nog een week te gaan tot de Legendes uit het Noorden-koers stelt Drafbaan Groningen de komende dagen alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De eerste pikeur die wij aan u voorstellen is rasechte noorderling Roelof Maring!

 

De eerste koers reed ik in 1966 te Hilversum, met Den Hamster Lady. Mijn laatste koers was met Bolivia Charisma in 2015 op de drafbaan in Wolvega. Mijn laatste overwinning was met Diola P in Groningen. Groningen is eigenlijk mijn ‘thuis’ baan; ik heb er vele kilometers gereden. Ik nam het entrainement van mijn vader over toen ik 23 jaar was. We zaten hier in het Stadspark, waar nu de Gasunie staat. In 1990 ben ik met de paarden naar Een gegaan. Tot aan 2015 heb ik daar gezeten. Ik ben dus ruim 40 jaar trainer geweest. Het initiatief is heel leuk maar jullie hoeven mij niet op de voorgrond te plaatsen. Het is altijd leuk om nog eens koers te kunnen rijden; het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Roelof Maring was tot enkele jaren geleden nog actief als pikeur, op de foto te zien op Drafbaan Groningen (foto De Doordravertjes)