Legendes uit het Noorden 28 juli: Marian Vos

Nog enkele dagen tot de Legendes uit het Noorden-koers! Drafbaan Groningen stelt alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De negende (en laatste) pikeur die wij aan u voorstellen is Marian Vos!

 

Ik ben even in het archief gedoken om op de vragen te antwoorden. Mijn eerste koers moet ongeveer in 1974 geweest zijn, want mijn eerste overwinning was op 8 januari 1975 met de draver Lucas Kandia in Nootdorp. Dit was “De Komkommer-prijs”. Mijn laatst gewonnen koers was met Meta Buitenzorg op de drafbaan van Groningen, op 23 juni 1998. Mijn laatst gereden koers was op Duindigt in de Race of the Legends in 2016. Een koers voor oud-pikeurs, net zoals de koers op Drafbaan Groningen zondag aanstaande. Ik was een van de eerste vrouwelijke professionals, en ik ben ook beroepstrainer geweest, maar in 1999 was ik klaar met het koersen. Daarna ben ik in het jaar 2000 mijn pensionstal voor dravers gestart, in Zevenhuizen. Na een rustige start loopt deze pensionstal erg goed. De diverse trainers weten mij goed te vinden, waardoor ik al vele jaren achtereen mijn 30 stallen bezet heb. De paarden die bij mij in pension hebben gestaan volg ik extra op de koers, zij hebben bij mij een streepje voor!

 

Veloce en Marian Vos winnen de Sweepstakes van 1982 op Drafbaan Groningen (Archief NDR)
Veloce en Marian Vos op Draf- en Renbaan Duindigt (Archief NDR)