Legendes uit het Noorden 28 juli: Gerard Hulleman

Met nog een week te gaan tot de Legendes uit het Noorden-koers stelt Drafbaan Groningen de komende dagen alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De zevende pikeur die wij aan u voorstellen is Gerard Hulleman!

 

Ik ben op mijn vijftiende begonnen bij trainer Giel v/d Togt. Daar heb ik mijn eerste koers gereden, in midden jaren ’70 met de draver Jolly Bird en daar heb ik ongeveer 12 jaar gewerkt. Daarna ben ik begonnen bij  trainer Hugo Langeweg, waar ik ook ongeveer zo lang gewerkt heb. Na deze periode ben ik één jaar bij Jaap Bekker geweest. Ik ben gestopt als professional in 1997. Mijn laatste koers heb ik gewonnen in de gelegenheidskoers op 2 oktober 2016 op de drafbaan van Alkmaar met Cha Cha Cha. Mijn laatste koers was wederom een gelegenheidskoers in Alkmaar in september 2017. Het initiatief van de KHRV Groningen vind ik een super leuk idee om weer samen met andere oud-pikeurs een koers te mogen rijden. Ik kijk er naar uit om zondag 28 juli in Groningen te mogen koersen!

 

Na de Derby 1988 op het stallenterrein: Winnaar Clan Vryenesse met Hugo Langeweg (links) en
de tweede aankomende stalgenoot Captain Morgan met Gerard Hulleman. (Archief NDR)

 

Captain Morgan en Gerard Hulleman (Archief NDR)