Legendes uit het Noorden 28 juli: Fedde Bosscha

Met nog een week te gaan tot de Legendes uit het Noorden-koers stelt Drafbaan Groningen de komende dagen alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De zesde pikeur die wij aan u voorstellen is Fedde Bosscha!

De allereerste koers heb ik gewonnen in Hilversum  met de draver Friso AB. De allerlaatste koers heb ik gewonnen in Groningen met Action Skoatter. Op vijftienjarige leeftijd begon ik te werken bij Bonne de Jong te Oranjewoud. Ongeveer zes jaar later ben ik bij Arend de Wrede te Rotsterhaule terecht gekomen. Daar heb ik een jaar gewerkt. Daarna ben ik naar Hendrik Pol in Lippenhuizen gegaan. Door omstandigheden ben ik op een gegeven moment gestopt met de drafsport en beroepschauffeur geworden, maar het is altijd mijn passie gebleven en ik ben nu regelmatig bij de paarden van trainer Hans Bot in Lippenhuizen.