Legendes uit het Noorden 28 juli: Berend Lugies

De koersdag met de Legendes uit het Noorden-koers komt steeds dichterbij! Wie nemen straks plaats op de sulky? De deelnemers lopen zich al warm, en hier gaat de voorstelronde verder met de vierde deelnemer aan de oud-pikeurs koers: Berend Lugies.

Mijn eerste koers heb ik gereden voor Luut Dooper in 1982 en laatste koers 2 jaar geleden “Race of the legends” Duindigt. Mijn laatst gewonnen koers als beroepspikeur was met de draver Alwin Dalimo in 2012, op Draf- en Renbaan Duindigt. Een koers voor oud-pikeurs is een leuk initiatief voor ons om er nog eens van mogen genieten. Mijn koerscarrière ben ik begonnen bij Luut Dooper in 1982. Hier heb ik 5 jaar als leerling gewerkt en daarna heb ik bij diverse trainers ervaring opgedaan en ook zelf als trainer werkzaam geweest:
1 jaar bij Hubert Schoonhoven en 30 ste overwinning gerealiseerd.
2 jaar bij A.O de Wrede
6 jaar als privé-trainer bij Cees Roeling
2 jaar bij Rob de Vlieger
2 jaar privé-trainer bij Cor de Mare
Nu reeds 18 jaar werkzaam bij DAP Bodegraven als dierenartsassistent.

 

Winst met Fermano Hanover in 1995 op Draf- en Renbaan Duindigt, in een baanrecord van 1.13,5 (Archief NDR)