Legendes uit het Noorden 28 juli: Ale van der Wal

Met nog een week te gaan tot de Legendes uit het Noorden-koers stelt Drafbaan Groningen de komende dagen alle deelnemers aan u voor. Wie zijn deze bekende oud-pikeurs die voor deze gelegenheid opnieuw het koerspak aantrekken? De tweede pikeur die hier in de spotlights geplaatst wordt is Ale van der Wal!

Mijn eerste koers reed ik in 1980, in Hilversum met de draver Odyssee. In 2006 reed ik mijn laatste koers, met Vall du Schare op de Duitse drafbaan van Dinslaken. Ik heb jaren als pikeur gewerkt en gereden, eerst bij Aonne en Arend de Wrede en later ben ik in 1990 verder gegaan als zelfstandig trainer. Enkele jaren geleden heb ik in Ureterp nog 2-3 eigen dravers getraind, maar nadat deze verkocht zijn ben ik niet opnieuw begonnen. Ik vind het super dat ik nog een keer een koers mag rijden, mooi is dat van de organisatie van Drafbaan Groningen.

Ale van der Wal wint een koers op Drafbaan Groningen