Informatie & toegang koersdag 18 juli

Zondag 18 juli a.s. worden er eindelijk weer paardenkoersen met publiek georganiseerd op de drafbaan in het Stadspark te Groningen. Na een periode met de vervelende perikelen rondom het gedwongen vertrek van de gehele drafsport uit het Stadspark verheugt het bestuur van de KHRV (Koninklijke Harddraverij en Renvereniging) en haar talrijke vrijwilligers zich enorm op de doorgang van deze meeting. Een van de laatste, dat wel, maar het bestuur heeft zich voorgenomen om van de twee resterende meetings (de laatste is op 1 augustus) een ware happening te gaan maken.

Zo staat op 18 juli a.s. de Vastgoed Dag op het programma. Deze inmiddels vermaarde koersdag op initiatief van de Groningse draftelg Miep Hamming prijkt dit jaar gelukkig weer op de agenda. Ook worden die middag o.a. de ‘Sweep Stakes’ Trials gelopen en dan zal dus blijken met welke 3 jarige Nederlands gefokte paarden we rekening dienen te houden tijdens de op 1 augustus te verrijden klassieker ‘de Sweepstakes’.

Naast deze geweldige Trialkoers wordt er ook het Nationaal Kampioenschap Monté verreden. Sytske de Vries is naast bestuurslid van de KHRV ook de huidige nationaal kampioene en zij zal er alles aan doen om haar titel dit jaar in het prachtige Stadspark te prolongeren. Zij dient daarbij wel een lastige keuze te maken omdat twee paarden te weten Cashflow en Florijn van de stal van Rosalie Janssen en Luit de Vries uit het nabijgelegen Drentse Een allebei uitermate succesvol zijn in dit genre. Spannend want Sytske kan er maar één berijden?

Ook een klapper van jewelste wordt de Gelegenheidskoers waarbij diverse liefhebbers in staat gesteld worden om hun vaardigheden te vertonen. Na een proefexamen eerder dit jaar waarbij allen geslaagd zijn gaat het deze dag natuurlijk om de “eeuwige roem”!

De KHRV is vanwege de succesvolle Crowdfundingsactie en de sponsoring van veel liefhebbers en bedrijven in staat om voor de deelnemers maar ook voor het publiek wat extra’s te doen. Zo kan er die middag voor de kleintjes onder begeleiding gratis pony worden gereden. En door het ophogen van het prijzengeld worden er meer paarden naar het Stadspark gelokt en zo worden er prachtige en spannende koersen verwacht. Een drafsportvereniging waardig die al meer dan 100 jaar bestaat! Ook een leuk weddenschapje kunt u zoals vertrouwd afsluiten bij ZeTurf. Zij verzorgen ook deze keer de speluitleg. De interne mens wordt verzorgd door Catering van Gelder. Dus komt allen en geniet van één van de laatste authentieke koersdagen in het Stadspark.

Aandachtspunten:

  • Er wordt aan de weg gewerkt (N 7) dus raadpleeg de borden en www.groningenbereikbaar.nl.
  • Parkeren kan naast de bekende parkeerplekken langs de Concourslaan ook bij de Gasunie.
  • Op basis van de aangescherpte coronamaatregelen per 10 juli krijgt u een vaste zitplek toegewezen. Als u buiten wilt zitten dan is dat prima en dan kunt u eventueel ook uw eigen stoel meenemen.
  • Houd bij de entree en op het terrein 1,5 meter afstand tot elkaar en blijf thuis als u klachten heeft.
  • Wij vragen uw medewerking in het naleven van de regels en vragen om aanwijzingen op te volgen.
  • Het aantal zitplaatsen is beperkt; kom dus op tijd want vol = vol. Aanvang Koersmeeting is om 13 uur. Er zijn 2 entree-ingangen naast elkaar; 1 voor betalend publiek en 1 voor de genodigden. Kies tijdig.